Kotvičník je báječnou bylinou


O síle bylinek jste jistě už něco málo slyšeli a nevyhnuli jste se tomu, že jste jich už řadu vyzkoušeli. Ještě pořád ne tolik známou, ale i přesto poměrně populární bylinou, které už mnoho lidí podlehlo, je právě kotvičník zemní.
Čím je vlastně tak výjimečný a proč ho do jídelníčku zařadit v každém ohledu?

listy kotvičníku

Regeneruje svalovou hmotu, ale pomáhá i na imunitu

  • Celková regenerace našich ochablých svalů nebo jejich podpora v době, kdy se fyzicky příliš namáháme je základem k tomu, abychom neztráceli energii a sílu na další aktivity, které jsou před námi.

Nejčastěji se využívá jako čaj, ale pokud nemáte možnost mít po ruce čerstvé listy kotvičníku – nezoufejte, protože ho seženete i v jiné podobě. Fantastický je i výtažek z pupenů kotvičníku v kapkách, které můžete užívat kdykoliv i bez toho, abyste si jich museli předem upravovat.
Tuto silici využijete v případě jakékoliv zátěže, která by vám mohla ubírat vaši energii – například v práci nebo při náročném dni.Největší oblibu si však tato bylina získala u sportovců, kterým pomáhá podporovat svaly a svalový tonus.

vyšetření

Co všechno umí a proč ho mít po ruce?

  1. Pomůže vám i z medicínského hlediska, protože se do velké míry podílí na udrženízdravé funkce močové soustavy. V dnešní době to ocení nejen starší generace, ale čím dál tím více i ta mladší, která bojuje s urologickými problémy.
  2. Je nesmírně nápomocný i pro kardiovaskulární systém, kde významně přispívá tomu, aby se krev pravidelně čistila.
  3. V době jakéhokoliv detoxu vám poslouží jako pomocník při zachování imunitního systému a při jeho pravidelném užívání – vám pomůže předejít řadě nemocí a vyhnout se všude přítomným bacilům.
  4. Obsahuje tolik přínosný vitamín C, který mnoho lidí podceňuje zařadit do svého jídelníčku. Díky němu totiž získáte potřebnou obranyschopnost.
  5. Je možné ho užívat každý den, a to neomezenou dobu. To značí, že čím déle ho budete zařazovat do vašeho jídelníčku (a ve formě kapek ho můžete mít vždy u sebe), tím bude jeho účinek a výsledek větší a silnější.