Poznejte, jak vypadá pravá moderní gastronomie

Co se vám vybaví, když se řekne moderní gastronomie https://www.onlinechlap.cz/gastronomie/? Může to být nejenom chutné menu, ale také bizarně připravené jídlo. Pod pojmem moderní gastronomie se totiž může skrývat naprosto vše. Někdo moderně označuje třeba jenom to, že začne používat suroviny, které se dříve používaly zcela běžně. Proto tohle označení je značně subjektivní a záleží, jak jej kdo bere. Pakliže pro vás však znamená moderní gastronomie něco nového a přelomového, pak je třeba znát různé zdroje, kde lze čerpat zajímavé informace z této oblasti. Zdrojů existuje hned několik, a tak je třeba vybrat si jenom ty nejkvalitnější, tedy ty, které poskytnou nejzajímavější informace.

stylově vypadající restaurace

Jaké jsou aktuální trendy?

V současnost se experimentu snad se vším. To že lidé v naší kultuře zkouší výrobky z hmyzu, to třeba není žádná novinka. Pro někoho může být novinkou třeba servírování jídla přímo na stůl, nikoliv na talíř. Někdo zase vidí experiment ve zkoušení zcela zvláštní chutí. Každý si zkrátka musí pod touto záležitostí najít to, co mu přijde atraktivní.

Pokud však jde o skutečné trendy, pak to je nejenom zmíněná změna stolování, ale také používání surovin, které byly dobou zapomenuty. To znamená například používání netradičních obilovin, jako je quinoa či špalda. Co se týče trendů, je třeba hovořit i o stylech kuchyně. Zatímco starší lidé dávají přednost stále české klasice, mladší lidé rádi zkouší něco nového. I to je důvod, proč se přešlo z oblíbených evropských kuchyní, mezi které patří ta italská, k asijským kuchyním, jako je indická, vietnamská nebo thajská.
prostírání v restauraci

Ovlivňuje gastronomii i trendy ve stravování?

Na co je třeba nezapomínat, je vliv konzumace tradičních potravin na zdraví. Stále se boří mýty, jako třeba ten, že tuky jsou špatné, případně že pšenice je správná příloha. Mnohem více lidé proto jí zeleninu a snaží se třeba lepku vyhýbat. Překvapením v této oblasti nejsou ani kuchyně, kde se připravují pokrmy zásadně s minimálním obsahem sacharidů.